Sitrin sarıdan kahveye ''Citrine ''


   Son bir kaç haftadır atölye işleri ilgili paylaşımlar yapıyorum. Fuar yaklaşıyor ve yeni modeller, onların hazırlık safhası vs. Hazırlıkları önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağım.


 Bugün Topaz ile sıkça karıştırılabilecek bir taştan bahsetmek istiyorum. Sitrin taşı hakkında biraz bilgi paylaşımı yapalım.
   Doğadaki değerli taşlar arasında sarı renge sahip olanlar daha ender bulunanlardır. Sitrin kuvars ailesinin bir üyesidir. Bu taşlar arasında ilk sırada yer alır. Safir, Topaz, ve Elmas ında sarı tonları vardır ancak sitrin kadar sarı tonlarının çeşitliliği ni bünyelerinde barındıramazlar. Aslına bakılırsa sitrin,  şeffaf olmayan  bir kuvars çeşididir. Doğal olarak nadir bulunan sitrin in rengi yapısındaki demir katışıkları hematit veya limonit tir. Sitrin Topaz ı olarak ta anılan, Amber renginde değerli bir taştır. Sarımsı, kahverengimsi olabilirler. 18.yüzyılda ametist ve dumanlı kuvars kristallerin in 470 ile 560 derece ısıtılınca da sarı renge ulaştığı keşfedilmiştir. Son yüzyıllarda Dünya piyasalarındaki sitrin in büyük bir çoğunluğu bu şekilde elde ediliyor. Sitrin çoğu kesim çok değerli bir taş olan Topaz ile karıştırılır. Bunun nedeni ise Topaz ın sarı, turuncu ve sarımsı renklerinin sitrine benzemektedir.
Doğal Sitrin in en büyük üreticisi ise Brezilya dır. Üretimin çoğu, Rio Grande do sul eyaletinde yapılır.


 Sitrin taşının kimlik kartı.

Adı ;  Sitrin ( citrine )
Sertlik derecesi : 7
Kimyasal yapısın: SiO2
Burçları : ikizler ve akrep
özgül ağırlığı : 2,62
Kısa bilgi ; Kuvars kristalinin sarı renkli olanıdır.
Sağlık için
   Sitrin de Ametist gibi, bir ortamdaki istenmeyen enerjileri engellemesi için kullanılır.
 Başarı getirdiğine inanılır ve taşıyan kişiye neşe ve mutluluk duyguları verir.
 Kişinin depresyona neden olan duyguların dan kurtulmasına yardım eder. Sinirlilik durumunda rahatlatıcı ve güven vericidir.
Negatif enerjiyi yok eder. Zihinsel berraklığı arttırır.
  7 sertlik derecesiyle Mücevher yapımına uygun, üretimi çokça yapılan son derce güzel bir taştır. Sarı altın ile üretilmiş olanlar taşın rengini dahada açığa çıkartıyor. Bir daha ki yazım fuar hazırlıkları ile ilgili atölye çalışmalarımdan olacak. Sevgilerimle....

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise