MAVİ, YEŞİL ATÖLYE '' Blue, Green Workshop ''


Hazırlanmış Ürünler


  Dubai'deki  fuar çıkışı yoğunluk sebebiyle blog yazımı bir hafta aksattım. Fuarda alınan siparişler atölyede hazırlanma sürecine girdi doğal olarak yazı yazmak için zaman ayıramadım ve sizlere peş, peşe ikinci  yazımı atölyeden aktarıyorum.

  Öncelikle sipariş hakkında biraz ön bilgi vereyim daha önce tanıtımını yaptığım Turquaz taşı diğer bir ismiyle Firuze taşlarından oluşan bir sipariş ti,  Müşterimizin aldığı taşları kendi ürünlerimize uygulamamız gerekiyordu ve doğal olarak öncelikle taşlara uygun yuva yapmamız gerekliydi (Taş evi )  sizin anlayabileceğiniz şekilde açıklamam gerekirse  taşın oturtulacağı zemin diyebiliriz. Şekil olarak oval ve damla şeklinde taşlar gelmiş büyüklü ve küçüklü  olmak suretiyle beş adet taş evi kalıbını elde yaptım. Elde diyorum, artık model maker makinelerin çoğalması ile elde kalıp yapımı iyice azaldı. Taş evinin ana kalıbı her zamanki gibi gümüşten oluştu. Hazırlanın gümüş kalıplar mum basılabilmesi için kauçuk kalıplara alındı daha sonra, kalıbımızdan mum ürün elde edildi ve döküme hazır hale geldi.





   Taş uygulanacak pres kasalar ise hidrolik preslerde şekillendi. Pres basım işleminden sonra ise kaynak işlemi için hazır hale gelen parçalar kaynak aşamalarından sonra ise tesviye yapıldı. Cila bölümüne gönderilen pres parçaları şimdilik cila ustası arkadaşlarımıza bırakalım ve mum olarak basılan taş evlerimizi dökümden alma zamanı gelmiştir. Taş evleri döküm fazlalıkları temizlenip tesviye yapıldıktan sonra taşları mıhlanmak üzre, mıhlama bölümüne gelir ve  Yunus arkadaşımız tarafından özenle mıhlanır.






Taş evi yapımı


Pres


Lazer Kaynak ( Laser welding )




 Tekrar Cila ya döndüğümüzde pres parçalarımız cilası bitmiş pırı, pırıl ve yıkama işlemi yapılıyor halde bulduk. Pres parçaların üzerine elmas kalem işlemesi yapıldıktan sonra, mıhlanmış olan taşlar laser kaynak yapılarak, yüzük ve kolye parçaların üzerine kaynatılır.


Mıhlama




Cila ( Polish )

Kaynak İşlemi


  Bütün bu işlemler büyük bir itina ile uygulandıktan sonra renk verme işi ( yaldız ) yapılır. Daha sonra kalite kontrol yapılan ürünler teslim edilmek üzere hazır hale gelir.

 Üretmek Dünyanın en güzel duygusudur. Okuduğunuz için, Ziyaretiniz için ve yorumlarınız için sonsuz teşekkürler.

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise