'' Zultanite '' Türkiye'nin Gurur veren Bukalemun Taşı


   
  Bugün sizlere Ülkemizin gurur kaynağı olan Mücevher taşı Zultanit ten bahsedeceğim. Zultanit 1980 'ler de bulunan ve yavaş, yavaş popüleritesi artan, son 10 yıldır ise değeri iyice anlaşılan, Dünya da yalnızca ülkemizin Muğla, Milas bölgesinde çıkan mükemmel karaktere sahip Mücevher taşıdır.

Harika Renkler

Bukalemun gibi

  Zultanit başlıktan da anlaşılacağı üzre, Şaşırtıcı şekilde doğal olarak Renk değiştirme özelliğine sahiptir. Bu özelliği daha değerli olmasına ve rağbet görmesine sebeptir. Mohs sertlik skalasına göre 6,5 -7 sertlik derecesiyle, yüzde yüz doğal haliyle kullanaılabilen nadir bulunan taşlardan biridir.
   Işığa göre renk değiştiren Zultanite genellikle, Pembe, Yeşil, Kahverengi başta olmak üzre, bir çok rengi görmek mümkün. Güneş ışığına tutulduğunda, parlak Yeşil renkteyken, mum ışığında pembe & mor renge dönüşür. Yeşilin birçok tonuna, ayrıca şampanya pembesi, sarı, uçuk şeftali rengi ve kızıl olarak farklı ışık kaynakları altında farklı renkler alır. Rusların ünlü taşı Alexandrite taşı ile benzer özelliklere sahip olsa da, Bizim taşımız Zultanit diğer renk değiştiren 5 taştan daha değerli. Çünkü Zultanit onlar gibi  iki renge  bürünmüyor. Bukalemun gibi hemen her ışığın altında farklı renk alıyor.

Bizim Taşımız



Kedi Gözü

 Zultanit, renk değiştirme özelliği yanında kedi gözü özelliğine de sahiptir. Kedi gözü özelliği, gelen ışığı tek bir noktadan, parlak bir ışık bandının yüzey boyunca açığa çıkmasıdır.

Takı ve Mücevher Dünyası nın yeni gözdesi

Zultanit, birçok özelliğiyle takı ve mücevher dünyasının yeni gözdesi oldu birçok özelliği bünyesinde bulunduran zultanit GIA enstitüsünün verdiği rapora göre, ikinci tür saydam taş olarak değerlendirilmiştir bu demek oluyor ki, zultanit  ×10 büyütülmeden  bakıldığında parlak partiküllü olmayan mükemmel bir mücevher taşıdır.  Son yıllarda gördüğüm fuarlarda tanıtılmaya devam eden zultanit umarım hak ettiği yeri ve değeri alır.




Kadınlar Avantajlı

Özellikle, son yıllarda kadınlar tarafından büyük ilgi gören zultanit taşıyanlar için birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Zultanit, gündüz parıldayan güneşte yeşil , mum ışığında yenilen romantik bir akşam yemeğinde ise ortama ayak uydurup Pembeye dönecektir. Benim tavsiyem Zultanit icin yeşil altın ile birlikte pırlanta ile kombine edilmiş tasarımlar olacak.

   


      Ülkemizin evet yanlış okumadınız. Yalnızca Muğla'nın Milas ilçesinde çıkartılan mücevher taşımızı tanıttım sizlere'' Zultanit '' umarım severek ve gururlanarak okumuşsunuzdur. Bir daha ki paylaşımda görüşmek üzre sevgilerimle.....

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise