Vicenza nın Ardından / After Vicenza



    Merhaba, 
 21 ocak perşembe günü yolculuk, ilk rota Venedik olarak başladı. Avisten araç kiralama vs derken Padovadaki otele gelmemiz akşamı buldu. Bu seferki fuar ziyaretimiz kalabalık oldu. Genelde gitmeden önce otel, araç fuar sonrası gezilecek yerleri kendi zevkime göre planlayıp öyle giderdik. Eski günlerdeki gibi tur organizasyonu ile Kuyumcukent ten ve sektörden arkadaşlarımızla Vicenza fuar ziyaretimiz başlamış oldu.

  Genel olarak fuarlardan sonra fuar hakkında görüşlerimi, gördüklerimi ve düşüncelerimi paylaşıyorum. Kuyumculukla ilgili trendleri takip eden biri olarak bu fuarda da izlemlerim, fark ettiğim yenilikler vardı. Hadi birlikte inceleyelim.

Trend Takılar Araplara

  Başlıktan da anlaşılacağı üzre, geçen seneden pek farklı olmaksızın seri üretim yapan kuyumcu firmaları, alıcı guruplarını Kuzey Irak olarak belirlemiş görünüyorlar. Doğal olarak Ülkemizdeki ve Avrupadaki ekonomik belirsizlik daha uzunca bir süre Arapları ve orta doğuyu büyük alıcılar olarak öne çıkarmaya devam edecek gibi görünüyor. 
  Hareketlenmeye aday ülkeler ise, Hindistan, Çin gibi üretimi yüksek olan fakat Avrupai, modern ve farklı ürünlere ihtiyaç duyan Asya ve uzak doğu ülkeleri olarak görüyorum.

Ürün Gurupları

  Başta geçen senelerden tanıdık parlak, kalemli toplu ürünler ebatları büyüyerek modasını devam ettirirken., Laser ve CNC kesim ürünler daha az görünmeleriyle birlikte, farklı materyal ile kullanılanlar öne çıkmayı başaranlar arasındaydı. Aynı durumu elektro füzyon ürünlerde de gözlemledim. Elektro form ürünler ise her ne kadar bazı kesimlerde ses çıkartıyor olarak tercih edilmese de, hafifliği ve sınırsız model olanağıyla önümüzdeki yıllarda da kullanılacak teknolojilerin başında gelecek görüşündeyim.

Türkler Makineleşiyor

  Bu yıl ilgimi çeken hareket olarak, Makine ve ekipmanların ın bulunduğu bölüm, yanılmıyorsam rekor derecede doluydu. Bunda son yıllardaki makineleşme, buna bağlı olarak üreticilerin yeni teknolojileri keşfetme ve diğerlerinden bir adım önde olma çabası idi. Özellikle Ülkemizdeki üreticilerin benzer teknolojilerle ilgilenmeleri, yeni arayışlar bizi zor bir senenin beklediğine dair bir işaret olabilir.
Mercan ( Coral ) 


Fuardaki Yenilik
    Senelerden beri harfler ve rakamların belirlediği bölümleri, Italyanlar güzel ve akılda kalıcı bir değişiklik yaparak, her bölümü Hall numaraları ile farklı renkte dekore ederek ziyaretçiler için büyük bir kolaylık sağlamışlar.
Fuardaki yenilik

Fuar kitapçığı


Milano - Verona
  
  Yorucu 3-4 günlük fuar temposundan sonra, 1-2 gün gezmek bizimde hakkımız değilmi :)) Bizim kaldığımız yer Padova, İtalyanın kuzey doğusunda Venedik ve Vicenzanın ortasında kalan bir şehir. Bu sefer gezilecek yerler olarak, Milano ve Verona olarak belirlendi. Fuardan sonraki ilk gün Milanoya gittik. Padova- Milano arası 240 km günübirlik gidip gelmek yorucu olsada oldukça keyifliydi. Ertesi gün Verona nın yolunu tuttum senelerdir önünden geçeriz, gitmek bu sene nasip oldu. Arena, Romeo ve Juliet evi derken tam bir açık hava müzesi gibiydi çok etkilendim. Veronaya gelmekle çok iyi yaptığımı anladım.




Eve Dönüş

  Güzel bir kaç günden sonra, eve dönüş zamanı geldi. Kısaca özetleyecek olursak, bir iş seyahatinin daha sonuna geldik. Bazen çok yorucu, bazen keyifli ama anılarda daima yer alacak. Mutlaka her seferinde anlatacak zaman içerisinde gülerek hatırlayabileceğimiz anlar mutlaka oluyor. Fuar hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, geçen yıl yazdığım, Vicenza Mücevher fuarı adlı yazımda bulabilirsiniz. Sabır gösterip okuduğunuz için çok Teşekkür ederim. Sevgilerimle
             

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise