Annem Mor taşlı yüzük istedi '' My mother wanted Purple Rings ''


  Bir kaç hafta önceydi, her zamanki gibi eve çıkmadan önce Anneme uğramıştım. Bu arada oturduğumuz bina aile binası, alt katta ablam, orta katta Annem, Babam ve Kız kardeşim ve üst katta ben oturuyorum. İşten geldiğimde eve çıkmadan önce, oğlum Batuhan la birlikte lucky'i gezdiriyoruz. Daha sonra Anneme uğrayıp oradan da eve çıkarım.

Annem Mor taşlı yüzük istedi

   O akşamda diğer akşamlar gibi Anneme uğradım. Oğlum yoruldun mu ? Anne sen  nasılsın ? hal ve hatır sorma faslından sonra, Annem konuya atıldı. Mor taşlı yüzük istiyorum ve devam etti. Gençken arkadaşlarımın mor taşlı yüzükleri vardı, bende çok istedim hiç nasip olmadı dedi. Şaşırmıştım, çünkü Annem pek bir şey isteyen kadın değildi. Yaparım be Annem diyerek devam ettim söze, Nasıl olması hakkında bilgi istedim. O da bana ortada mor bir taşı olsun, altın yada gümüş fark etmez dedi . Görev alınmıştı......


  Atölye ye geldiğim ilk dakika yüzüğe başlamak ve biran evvel bitirmek istedim, neden bilmiyorum ama Annemin benden bir şey istemesi çok hoşuma gitmişti, çünkü Annem elindekilerle yetinmeyi bilen, nice zorluklara göğüs germiş bizi layık bir şekilde büyüten Balkan kadınıydı; İstediyse seve, seve koşa, koşa yaparım.
  Elimizdeki montüre uygun taş bularak işe başladım. Taş mor istendiğine göre Ametist olmalıydı, mıhlama ustası arkadaşımız Yunus taş bulma konusunda bana yardımcı oldu. Taşı değerli olduğundan maden olarak gümüş tercih ettim.






  Yüzük dökümden geldikten sonra, Annemin parmağına uygun ölçüye getirdim gerekli kaynak işlemlerinden sonra, tesviye yaparak yüzük zeminini pürüzsüz hale getirdim. Yaldız işleminden sonra yüzüğü taşı takılması için mıhlamacı arkadaşımız Yunusa teslim ettim. Aldığımız Ametist taşının yanındaki küçük taşları da morun açık tonlarında tercih ettim.

















Mıhlama

   Gerekli ihtimam gösterilerek taşlar mıhlandı, artık yüzük kendini göstermeye başlamıştı. Cila işleriyle Davut arkadaşımız bütün ustalığını ortaya koyarak ilgilendi ve ortaya gerçekten göz alıcı bir parlaklık ve harika bir yüzük çıkmıştı.




 Yılın son gününü bekledim

   Annemin isteği yerine gelmişti yüzük bitmişti benim için çok önemliydi, Yüzüğü vermek için birkaç gün beklettim. Yüzüğü yılbaşı gecesi bize gelen anneme kırmızı bir kutu içerisinde armağan ettim. Annem çok mutlu oldu, defalarca yüzüğü taktığı parmağına bakarak teşekkür etti.
   Annemin geçmiş senelerin çizgilerini taşıyan elini ve yüzüğünü gururla paylaşıyorum. Yeni yıldaki ilk yazımdı, severek okuduğunuzu umarak, burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Sevgilerimle


DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise