Garnet "Lal taşı"


Garnet with opal

   Garnet taşı hakkında bilgi paylaşımı yapalım bugün, Bakalım garnet nasıl bir taşmış? Genellikle kırmızı renkte olarak bilinse de, çok çeşitli renklerde şeffaf, yarı şeffaf yada opak halde bulunur. Lal taşı olarak ta adlandırılır.
  Lal taşı Bronz çağında beri kullanılan değerli taşlardan bir tanesidir. Kırmızı,  Mor, Kahverengi gibi pek çok renge sahiptir. İsmi Latince de koyu kırmızı anlamına gelen "granatu" kelimesinden gelmektedir. Türkiye de de çıkarılan  mücevher taşlarından dır.



Ocak Ayı doğum taşı

 Ocak ayının doğum taşı olarak bilinmektedir
Kova, oğlak, koç ve aslan Burçları olanlarla  uyumlu olduğu bilinmektedir. Bu burçlardaki kişilerin garnet taşının takı olarak kullanmaları olumlu faydalar sağlayabilir.


 Metamorfik ve Megmatik kayaçlarda yaygın olarak bulunan bir mineral grubudur.  Akarsu çekellerinde sıkça Garnet mineraline rastlanabilir. Bazı türleri süs taşı olarak kullanılabilir. Sertliği Mohs cetveline göre 6,5 - 7 arasındadır.
  Garnet taşı erkek türü koyu kırmızı, dişi türü ise açık kırmızıdır. Garnet herhangi bir mineral grubuna dahil degildir. Garnet grubundaki kimyasal bileşenleri ve renkleri birbirinden farklıdır. Bu sebeple bağımsız bir taş olarak sınıflandırılır. Koyu kırmızı dan, turuncu ya ve mor dan lilaya kadar renkleri değişebilir.


Tansiyon ilacı gibi

 Garnet tansiyona bağlantılı hastalıklarda düzenleyici olarak bilinir. Özellikle yüksek tansiyona iyi geldiği bilinmektedir. Aynı şekilde kalp ile ilgili sorunlarda tavsiye edilir. Damarla ilgili her türlü rahatsızlık için tavsiye edilir. Cinsel gücü arttırdığı bilinen şifalar arasındadır.

Garnet bangle

 Çıkarıldığı Ülkeler

 Avustralya, Kanada, Hindistan, Alaska ve Afrika Garnet taşının çıkarıldığı önemli Ülkeler dir.
  Garnet bilinilirliği olan ve çok eski dönemlerden beri takı yapımında kullanılan doğal mücevher taşıdır. Kendine has kırmızı dan kahverengiye çalan rengiyle gerek antik takılarda, gerek viktorya döneminde üretilen bir çok takıda çokça kullanılan, günümüzde modası devam eden çekici rengiyle aranan bir taştır. Kolye , küpe , yüzük olarak pırlanta ile birlikte tasarlandığında modern veya özgün çalışmalarda sıkça rastlanabilir. Yarı saydam veya opak olanlarını ise Gümüş takılarda görebiliriz.


 Garnet her bütçeye uygun fiyatıyla bulabileceğiniz severek takabiliceğiniz doğal taşlardandır. Bugün lük bu kadar sevgiyle kalın.

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise