Istanbul jewelry show


 Bir yıl daha geçti. İstanbul jewelry show başlıyor. Bu sene 41. si düzenlenecek olan fuarın kalbi her zamanki gibi CNR expo İstanbul fuar merkezinde atacak. Daha dün gibiydi geçen senede bu zamanlar fuarla ilgili yazı yazıyordum.

Analiz 
 
Diğer senelerde olduğu gibi bu senede Avrupa dan Asya ya, Orta doğudan  Afrika ya kadar birçok üretici, toptancı, perakendeci ve tedarikçilerin birbirleriyle buluşmasına sahne alacak. İstanbul jewelry show. Kendi adıma söyleyecek olursam, her ne kadar onlarca ülkeden profesyonel katılımcı gelse de, son birkaç yıl olduğu gibi, bu senede ağırlıklı olarak Orta doğu ülkeleri fuara canlılık verir gibi görünüyor. Rusya ve Türk i Cumhuriyetler diğer hareket getirecek olarak gördüğüm ülkeler olarak sıralanabilir. Sürprizi Hindistan yapabilir. Ayrıca Hong Kong, Çin, Vietnam, Philipines nabız yoklayan ve sipariş veren diğer ülkeler olabilirler.


 Biz nasıl hazırlandık

   Son dört, beş yıldır Fuara fiziki olarak firma bazında katılmıyoruz. Katılmıyor olmamız hazırlanmıyoruz anlamı taşımasın. Ürün yaptığımız markalar her fuar yeni model ister. Fuar kelimesini kaldırabiliriz. Artık her daim yeni model istenir oldu. O kadar çok üretim yapılıyor ki ,doğal olarak model kirliliği oluşuyor. Bu konuya sıkça değiniyorum. Eskiden senelerce eskimeyen klasik modeller vardı. Şimdi ise, en iyi model bile üç, beş hafta içinde eski sayılabiliyor. Global Dünya ya ayak uydurmak zorundayız. Bizde her daim yeni tasarımlar yapmak durumunda oluyoruz.

    Daha fazla sıkıcı olmadan fuara nasıl hazırlandık kısmına gelelim. Yaklaşık bir ay önceki yazımda flexible olmak cümlesini başlık olarak kullanmıştım. Çok yönlü bir kalıp olacağını ve birden fazla şekilde kullanacağımı yazmıştım. Flexible serisinden 4 kalıp daha sonra tria isimli yazımdaki model ve en son olarak zeytin yapraklarından esinlenerek uyguladığım model ile şimdilik fuar için 6 adet hazırlayabildik. Sonuç ne olur ? fuar sonrası ilgi görüp, görmediğini  buradan paylaşacağım.



 Tabii ki yaptıklarımız yalnız bu modellerden ibaret değildi. Yaklaşık olarak 15 takımı bulan yeni bir seri yaptık, daha çok çiçek motifleri ve senenin modası olan kalemli parlak top kullanılarak yapıldı. Şimdi sıra yeni yapılan ürünleri fuarda sergilemeye geldi. Umarım her emek, her alın teri karşılığını alır.

 Bu hafta fuarı gezeceğim, bakalım sektör olarak neler üretmişiz ? yeni trendler beni etkileyecek olan tarzlar neler olacak bir daha ki yazımda paylaşmaya çalışacağım. Bir daha ki gideceğim fuar ocak ayında Italya da olacak. Sevgilerimle.......

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

  1. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Sabır titiz işçilik az bulunur hale geldi. Başarılarınızın devamını dilerim Sevgi ve saygılarımla

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise