Akuamarin ''Aquamarine''


Doygun renkli pırlanta ile bezenmiş harika bir Aquamarine

  Merhaba bugün sizleri değerli bir mücevher taşı olan Aquamarine hakkında bilgilendirmek istiyorum.

Gök Zümrüt de denilen akıl almaz renklerde bulunabilen Akuamarin mücevher yapımında kullanılır. Akuamarin her ne kadar Beril gurubunun saydam bulunan bir taşı olsa da,  ona bu muhteşem rengi verebilmek için 400 derece ısıtılarak  göz alıcı parlaklığı alır. Bu güzel taşın en çarpıcı örnekleri Brezilyadan ve Rusya'dan çıkar aquamarine sinirleri yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra düşüncenin berraklaşması ve yaratıcı gücün ortaya çıkmasında da büyük rolü vardır. Böbrek karaciğer, dalak ve tiroid bezlerini kuvvetlendirir. Vücudu temizler astrolojik olarak koç, ikizler, akrep, kova ve balık burçlarının taşıdır.

Muhteşem parlaklık




 Akuamarin latince de deniz suyu anlamına gelmektedir. Büyük ve temiz kristal parçalar halinde çıkarılır. işlenmiş haliyle takılarda kullanılırken, ayrıca doğal haliyle de koleksiyoncuların vazgeçilmezlerindendir.


Açık mavi, ya da mavimsi yeşil renktedir. Zümrüte çok benzer çoğunlukla berilin  bulunduğu koşullarda oluşur. En güzelleri çoğunlukla rusya'da çıkarılır. Akuamarin en çok tercih edilen ve en değerli taşlardan biridir. Bu sebeple sahtesi en fazla yapılan taşlar arasındadır. Bu yüzden bu taşı alırken çok dikkatli olunmalıdır. Akuamarin in değerini artıran içinin temizliği, şeffaflığı ve renginin koyu olmasıdır. Aqua marine deniz renginden, açık gök mavisi rengi ne kadar çeşitli renkleri vardır saydam yarı saydam bir taştır. Rengini veren içinde bulunan demir madenidir.
Berrak ve huzur veren bir taş Akuamarin
                                   

 Akuamarin mohs sertlik skalasına göre sertlik derecesi, 7 - 7,5 .
 Brezilya ve Rusya başta olmak üzere Pakistan, Burma, Nijerya, ABD de bulunur. Akuamarin mart ayında doğanlara şans getirir.

 Akuamarin değerli mücevher taşlarının başlarında gelir. Son derece parlak ve saydam haliyle insana huzur veren renkleriyle bir çok sağlık problemine iyi geldiğine inanılır. Ayrıca hem Kuyumcular ın hemde takı sever kadınların daima ilgi odağı dır. Herzaman ve her koşulda takılabilir. Spor kıyafetle sizi daha enerjik hissettiren Akuamarin, abiye kıyafetle ise sizi farklı gösterecektir.

 Nişan yüzüğü

 Kesim olarak daha çok Zümrüt kesim tercih edilir. Avrupa ve Amerika da ise nişan yüzüğü olarak safir gibi sıkça tercih edilen taşların başında dır.
                                   
                                        

     Bugün doğal taş dünyasından Akuamarin hakkında yazdım. Birdahaki yazımda görüşmek üzere.  Sevgilerimle. ...



Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise