Neden Alyans ? Why Wedding band ?




  Bugün tüm evli çiftlerin parmağında bulunan Alyans hakkin da Bilinmesi gerekenleri, tarihçesini, yüzük parmağının hikayesini, model tercihini,  Alyans hakkin da her şeyi Okuduğunuz bu yazıda bulacaksınız.



 Neden Alyans ?

  Alyans, Ingilizce Alliance kelimesinden geliyor. Türkçesi, ittifak yapmak, birbirinin müttefiki olmak. Alyans takan çiftin hayata karşı verilen mücadelede birleştiğini müjdeler.


 İlk Alyanslar

  İlk alyans yaklaşık 4 bin 800 yıllık, eski Mısır'da kenevir gibi bitkilere yüzük şeklinin verilmesi ile oluşan alyansların ilk olduğu tahmin ediliyor. Daire ve halka şeklindeki cisimlerin başlangıç ve bitiş noktalarının olmaması nedeniyle çemberin sonsuzluğu simgelediğine inanılırdı. Böylece alyans aşkın ve evliliğin sonsuzluğunu ifade ederdi. Çember aynı zamanda eski toplumlarda büyük önemi olan güneş'in ve ay'ın şekli bir olmanın sembolüdür.


İlk Yazılı Alyans

  İtalya yarımadasında M.Ö 9. yüzyılda kurulan Roma uygarlığında alyans malzemesi olarak bitki yerine demir kullanılmaya başlandı. Bu aşamada evlilik sembolü alyans sadece kadınlar tarafından takılan birer nişaneydi. İçine sözler yazılarak kullanılırdı. Bu yazılar Romalıların kendilerini ifade etme yöntemiydi. Alyansların içine yazılan yazılar ise Seni seviyorum, sen benim içinsin,  senin şansın olacağım gibi yazılardı. Bu gelenek 2900 yıl boyunca devam etti ve günümüzde de evlilik alyansları na yazılar yazılıyor.


 Sol el parmağı ve Aşk damari

  Yüzük parmağının hikayesi. Hem Romalılar hem Mısırlıların yüzüğü sol ellerinin üçüncü parmağına takıyordı. Bu parmaktan geçen damar, latince ismi "vena amorris" yani aşk damarı olan bir damarın direk kalbe gittiği düşünülüyor, evli çiftin kalben bağlılığını simgeleyen kalıcı aşkın sembolü  olduğu  vurgulanıyordu. Ayrıca bu parmakta yumuşak metal fazla aşınmıyor ve parmağa daha fazla zarar vermiyordu.





Ilk Altın alyans

  İlk Altın alyans 260 yılında Papa nicholas nişan ve evliliğin belirtisi olarak altın
alyans kullanılması gerektiğini belirtti bu gereklilik damadın yaptığı finansal bir anlaşma olarak da yorumlanıyor du.  Ayrıca bu olay ile birlikte ilk olarak nişan yüzüğü ile düğün yüzüğü birbirinden ayrılmış oldu.



Erkekler 2.Dünya savaşında taktı

   Erkeklerin ilk kez alyans takması ikinci dünya savaşı sırasında, askere giden erkeklerin geride bıraktıkları eşlerini hatırlamak amacıyla  ile birlikte ilk olarak erkekler tarafından da kullanılmaya başlandı. Alyans kültürü daha çok osmanlı ve arap ülkelerinde yayılmaya başlamış altın işlemeciliği ve taşlarla süslemelere kadar dizilmiş yüzük ve takı erkeklerde ihtişamı ve kadınlarda da güzelliğin simgesi halini almıştı.




Alyans tercihi

 Günümüz de Alyans binlerce Modele sahip,
eski yıllardan günümüze kadar gelen bir inanış objesi olarak, Kuyumcu mağazalarının vazgeçilmezi dir. Klasik bombeli alyans tan aklınızın alamayacağı kadar geniş model yelpazesine sahip. Bu durum çiftleri tercih etme konusunda oldukça zorlar. Her nekadar yeni fantastik modeller ilk etapta tercih edilsede, ilerleyen yıllarda klasik Alyans a dönüş olur. Benimde Evlenecek olan çiftlere tavsiyem bu yönde olacaktır. Sevgilerimle. .....

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise