Manzaralı taş Rutilli Kuvars Rutiled Quartz

Merhaba bugün yazımda görsel olarak benimde çok sevdiğim, Kuvars grubu taşı olan Rutilli Kuvars taşı hakkında bildiklerimi sizinle paylaşacağım. Kristal Kuvars ın saydam, yarı saydam opak, içinde iğne görüntüsü bulunan bir türüdür. Aynı kaya kristali formatında olduğu gibi. Kristal Kuvars dan ayıran karakteristik özellik ise, içinde bulunan ve taşa çok hoş bir görüntü veren iğne saç teli gibi ipliksi görüntülerdir. 
Rutilli Kuvars 7 derece sertliği, özgül ağırlığı iki 2,65 kimyasal grubu, silikat yapısal görünümü saydam ve yarı saydam parlaklığı camsı Rengi, renksiz, Beyaz Pembe, Kahverengi, kül rengi, açık gri, sarı, veya mor renklerde olabilir. Iğnecikler temel rengin içinde değişik renklerde görünür. Genellikle aynı tiptedir ancak bazen farklı modellerde de olabilir. İğnecikler in verdiği görüntüden dolayı, Venüs saçı taşı, Bakire genç kız saçı, Eros'un aşk okları adı da verilmiştir. Uçuk kaçık bir görünümü vardır.

Sağlık için yararları
Uyumaya yardım eder. Hücreleri yenileyerek yaşlanma sürecini yavaşlatır. Ruhsal ve akılsal denge oluşturur ve bunları bir bütünlük içerisinde tutar. Aşkın, yaşama sevincinin, cinsel gücün, dinçliğin ve doğal yeteneklerin sembolüdür. Depresyon, fobiler, kararsızlık, cinsel isteksizlik, halsizlik gibi durumları ortadan kaldırır. Vücudu negatif enerjiden korur, pozitif enerji ile doldurur. Zeka kıvraklığı verir problemlerinin çözülmesini sağlar. ayrıca kuvars taşı Televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi radyasyon yayan cihazların radyasyonuna karşı korur. Dünyada çeşitli bölgelerde bulunmaktadır. Bilinen en yaygın ülkeler Brezilya, Madagaskar ve ayrıca Afrika bölgesinde çeşitli ülkelerinde de çıkarılmaktadır. Çıkarılan taşlar, çeşitli ülkelerde işlendikten sonra Dünyanın dört bir yanına satılmaktadır.

Taşın İçinde Manzara
Rutilli Kuvarsın fiziki özelliklerini anlatım. Aslında takı olarak yapıldığında, gerçekten görsel bir şenlik sunar. Taşın içerisindeki renkli çizikler taşın albenisini artırır. Bütün bakışları o bölgeye focuslanmasını sağlar. Ayrıca alınabilir bir fiyata sahiptir.
İğnecik Görüntüleri


Tavsiyeler
Rutilli Kuvars, Pırlanta ile tasarlandığında diğer doğal taşlar gibi daha değerli bir görüntü sergiliyor Kıyafet olarak benim tavsiyem, saten veya ipeksi kumaşlar sade ve açık renk tercih edilmesi böylece taşın içindeki çizikler tamamlayıcı olacaktır.

Rutilli Kuvars
Doğada Bulunan Hali
Özet olarak Rutilli Kuvars doğal taş takmak isteyenlere şık ve cazip bir alternatif olabilir. Parıldayan ve içerisinde manzara oluşturan iğnecik görünümlü mineraller oldukça güzel ve değişik tercih olabilir. Sevgiyle Kalın....
DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise