Annemin BROŞ'U " My Mother's Brooch ''

Annemin Broşu. My Mother's Brooch
     Annem in Broş'u. Geçtiğimiz akşam Anneme gelinlik brouşunu sordum. Durup durmadığını merak ettim. Aslında unutmuşum  5-10 yıl önce bakımını yapmıştım ve fevkalade iyi durumdaydı.
 Anlatmasına göre düğününde takılan tek takısı bu Broşmuş; Oğlum o zamanlar fazla takı takılmazdı. Bir bilezik, bir Broş; Böyle şimdiki gibi setler, Pırlantalar hak getire diyerek bitirdi cümlesini.

Turkuaz, Elmas ve İnci ile bezenmiş Harika bir Broş
Şimdi hatırlıyorum. Annem gençliğinde çok güzel ve  sade bir kadındı. Makyaj yaptığını hatırlamam. Bir ruju ve birde kremi vardı. Havilland marka hiç unutmam. Birde bu Broş, bir yere gideceği zaman elbisesinin üzerine mutlaka iliştirirdi ne kadar güzel korumuş biraz önce fotoğrafını çektim. İlk günkü gibi, yıllara meydan okuyarak öylece duruyordu. 8 ayar kırmızı altın ve platin kullanılmış birkaç Pırlanta ve küçük bir Zümrüt var Broş'un üzerinde Annemin Broşuydu yıllara tanıklık eden.



   Broş, nedendir bilinmez ama son yıllarda Kadınların ilgisi azalan ve yeni nesil in çok fazla tercih etmediği bir takı haline geldi . Belki bu bol görselli yazımdan sonra fikir değiştirebilirler.
Her dönem sıkça olmamakla birlikte kullanılan Broş, kadına asalet, aynı zamanda şıklık katan bir takılır.


Gerçek bir Çiçek gibi
Elmas, Ruby ve Peridot taşlı Broş

Opal, Pırlanta ve Yeşil Altından
İnciyle Bezenmiş



  Aslında iyi bir seçim ve kombin yapılırsa, Broş mutlak surette Sizi daha şık ve daha kadınsı gösterecektir. Bu yazımda Takı olarak geri kalan ve kadınların çokça ve gerektiği gibi kullanmadıkları Broşu,  Hatta ANNEM in Broşunu yazdım. Artık daha bilinen ve ölümsüz bir broşu var. Sevgiyle kalın.....


Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun DMCA.com Protection Status

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise