Vicenza Mücevherat Fuarı '' Vicenza Jewellery Exhibition ''



  Merhaba, iki haftalık aradan sonra, tekrar yazıyorum. Geçtiğimiz hafta  Fuar nedeniyle İtalya da, Vicenza
Mücevher Fuarındaydım. Vicenza,  kuyumculuk sektörünün en prestijli, yön
veren ve takı modasını belirleyen Dünyanın en iddialı Fuarıdır.



FUAR ANA GIRIS KAPISI

 VICENZAORO 1954 ten Beri

  Fuar hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Vicenza fuarı, savaştan sonra 1946 yılında kurulmuş olsa da, 1954 yılına kadar seramik, tarım, yün ve Moda ürünleri sergilenmiş. 1954 yılı ve sonrası Vicenza  bir Altın, Gümüş ve Mücevher şehir'i oldu . Nasıl mı? 1960 yılına gelindiğinde Vicenza fuarı sayesinde, İtalya ekonomi patlaması yaptı ve Altın ve Mücevher ihracatın da Dünyanın bir numarası olarak, Almanya ve Amerikayı geride bıraktı. aynı yıl 5 milyar Euro luk ihracatla tüm gözler İtalya ve Vicenza ya çevrildi.
Top uygulamalı ürün

İZLENİM

   İlk gün, diğer yıllara oranla boş gördüğüm Fuar, daha sonraki günlerde gerçek kimliğine büründü. Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce profesyonel  Kuyumcu fuar alanını doldurdu.

  Neler vardı? Trend'ler

 Aklınıza gelmesi gereken, Altın ,Gümüş, Mücevher, Değerli Taşlar ve takıyla ilgili ne vara sa bu fuarda var. Trend belirleyen İtalyan firmalarına baktığımda, çizgilerinde bir sapma yok. Çiçek motifleri ağırlıklı, Pırlanta ve değerli taşları bolca kullandıkları ürünler göz alıcı nitelikteydi. Orta büyüklükteki üretici ve toptancılar da ise, gözle görülür şekilde orta doğuya uygun model yapıldığını fark ettim.. Bu ne demek oluyor? batının sıkıştırdığı büyük alıcılardan Rusya, ekonomik olarak ruple nin, usd karşısındaki değer kaybı doğal olarak  Rusların Altın takı ve Mücevher alımını başka bahara bıraktı. Hal böyle olunca, tüm üreticiler Dubai pazarına yöneldik. Ürün gamı olarak ise Kalemli top çılgınlığı vardı. Hemen her firma ürünlerinde Diamond cuting ball olarak tabir edilen size tarif edecek olursam,  içi boş, tespih gibi parlak altın toplar. İri parçalardan oluşan setler hatta şahmeran tarzı Araplara uygu ürün yapılmıştı.


'' TÜRK Firmaları Katılım Rekoru Kırdı''

   Türk firmaları bir yanlışım yoksa, şimdiye kadar ki sayısal olarak en fazla katılımını gerçekleştirmiş olmalı. Gerek model, gerekse üretim anlamında yeterli çalışmayı yapmış birçok Türk firması fuar boyunca kapılarını dünyanın dört bir yanından gelen alıcılar için açtı. Umarım her şey istedikleri gibi olmuştur.

SESA GOLD 
Sahibi , Selim Sarışın ve Satış Müdürü Murat İrikara ile birlikte sunum yaparken

 Değerli Taşlar Ve Coral ( Mercan )

 Blog okuyucularım benim doğal taşlara olan ilgimi ve düşkünlüğümü bilirler. Mücevher taşlarının olduğu bölüm muhteşemdi . Pırlantalar, reng a reng değerli taşlar, tüm cazibesiyle parıldıyordu. Gözlerimi uzunca bir süre alamadım. Birde senelerce takip ederim. İtalyanların Mercana olan düşkünlükleri ilgimi çekmiştir. Fuar alanının hemen giriş bölümünde büyükçe bir bölüm ayırmışlar bu sene, diğer senelerde olduğu gibi. Mercan'dan yapılmış ürünler alabildiğine çok ve çeşitli. Takıdan, ayakkabı tokasına kadara her türlü aksesuarı yapıyorlar. Biliyorum bize uzak bir kültür fakat paylaşmak istedim.




ZÜMRÜT'ler

MERCAN ( coral ) Ve ürünleri


  Hoşuma Gidenler

 Yaklaşık olarak 15 senedir Vicenza'ya fuara gidiyorum. Her seferinde içim kıpır, kıpır olur. Neden bilmiyorum ama her sene bu böyledir. Değişik bir heyecan kaplar içimi. Üretme aşkı tazelenir içimde. Şevk ile izlerim vitrinleri. Bazen kıskanırım güzel yapılan bir eseri. Bazende coşarım daha iyisini yapmak için. Ama her seferinde daha çok dolar içim gördüklerimle. İlk başlarda parmakla sayılırdı ülkemizden gelenler. Şimdi ise yüzlerle ifade ederim gelenleri. Akşam yemeklerimiz harika olur. Özellikle,Meşhur yerimiz var halimizden anlayan. Senelerce bize hizmet veren ZAIRO ( tık ) hepimiz buluşuruz. Hem yemek yeriz, hemde gündüz yapılanlar konuşulur hararetle....... 


 
 


Dip Not

   Kısaca, Vicenza oro benim her sene gitmekten keyif aldığım, Trend oluşturan, görmeyi bilenler için harika bir fuar. Ayrıca iş stresinden kısa bir sürede olsa uzaklaşmak ve değişik bir ülkede yaşanan bir kaç gün harika oluyor. İtalya ve şehirleri hakkında kısa bir süre sonra paylaşım yapacağım. ( tık )




Evet bu yazının sonuna geldik. Keyifle okuduğunuzu umuyorum. Bir dahaki paylaşıma kadar hoşçakalın.

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise