Neden TEK TAŞ ? '' Solitaire Engagement Ring ''



Merhaba,  Bugünkü yazımda genç kızların rüyalarını süsleyen Tek taş yüzüğün neden önemli olduğunu paylaşacağım. Yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda, tek taş hakkında merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz her şeyi bulacaksınız.
Tek Taş Yüzük Almak Önemli midir ?

   Teknik olarak tek taş yüzükler iki insanın arasında ki aşkı, evlilik bağını sembolize etmesi için tasarlanmıştır. Hayatlarını karı, koca olarak geçirecek iki insan arasındaki bağlılığı simgeler. Bununla beraber evlenmek için bir tek taşa ihtiyacınız yoktur. Evlilik sertifikası almak için gereklilik değildir.

     Fakat günümüz toplumun da bu önemli sayılır. Özellikle Amerikan inancına göre, tek taş yüzük kadının artık sahipli olduğunu gösteren nişan sürecine resmiyet kazandıran bir simgedir. Nişanı sadece verilmiş bir söz olmaktan çıkarır. Ayrıca erkeği de diğer kadınlardan uzak tutar. Aslında onun bir başkası tarafında kapıldığını ve evlilik yolunda olduğunu gösterir. 

 Bundan dolayı, günümüzde insanlar tek taş yüzüğe bu kadar önem verirler. Kadınlar daha sonra alyanslarını takacakları parmaklarına tek taşlarını  takarlar. Bu da sol el işaret parmağıdır.



       AŞK DAMARI
   
   Tarihi açıdan bakarsak tek taş nişan yüzükleri, oldukça uzun bir süredir yaygın. İnanışa göre sol el işaret parmağında vena amoris yada daha yaygın adıyla aşk damarı bulunur. Bu damar doğrudan kalbe bağlanır. Bu inanış o kadar yaygındır ki, bu yüzden nişan yüzükleri ve alyanslar bu parmağa takılır böylelikle çiftlerin kalplerinin birleştiğine inanır. Fakat nihayetinde önemli olan iki insan arasındaki aşk ve aralarındaki bağın kuvvetidir. Bir kadın, bir erkek birbirlerini gerçekten sevdiklerinde, yüzük olmuş yada olmamış hiç fark etmez. Aynı şey alyansın yanı sıra birbirlerine olan aşklarını ve birlikte yaşayacakları süreci sembolize eden bir tek taş isteyen çiftler için de geçerlidir.



    Elbetteki nişan yüzüğü çoğunlukla kadın için daha avantajlıdır. Böylelikle ailesine ve arkadaşlarına gösterebileceği bir şey olur. Erkek için de faydalıdır; çünkü daha önceden belirttiğimiz gibi diğer erkekleri de kadından uzaklaştırır. En pahalı tek taş yüzüğü almanıza gerek yok bunun değerini artıran kalpten gelmesi ve veriliş şeklidir. Tabi ki pırlanta Yüzüklerin sadece manevi olarak kıymetli olduğunu söylemek haksızlık olur. Siz sadece bu yüzüğü samimi ve gerçek aşkla sevdiğiniz kişiye verdiğinizden emin olun yeter.






  Kadınlara Neden Tek Taş hediye edilir ?

   Kadınları neden tek taş hediye edildiği konusunda da, nasıl ki doğadan çıkan her taş tek ise dünyadaki her kadında tek olduğundan, bu durumu sembolize etmek için tek taşın sen dünyada teksin anlamına gelir.






 Türkiye de Durum
  Tüm Dünyada tek taş yüzükler evlenmek teklifi etmek, resmi olarak nişanlanma kabul ediliyor. Son yıllarda ülkemizde de uygulanmaya başlayan bu akımın geleneklerimizde uyan resmi bir gerçekliği olmamasına rağmen, birkaç yıldır söz yüzüğü olarak satın alınıyor. Tek taş yüzüğünüz alyansınız ile birlikte takabilirsiniz ama asla alyans yerine kullanamazsınız .

 
   Evet, bugünkü yazımda ağızlara pelesenk olan üzerine şarkılar yazılan tek taştan bahsettik; işin özeti, tek taş çiftleri bağlar. Pırlanta sonsuzluğu ifade eder ve her pırlanta tektir. Tek taş bunun ifadesidir. Sonsuza kadar teksin benimsin. Saygılarımla


Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun

Comments

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise