Pembe Dünya '' Pink World ''

Morganite,Tourmaline,Pırlantadan yüzük
    Merhaba, Mücevher taşlarından ve bu taşlarla oluşan takılardan bahsedeceğim biraz.Hemen her kadın renkli taşlı takıları sever,hatta pembeye karşı daha bir ilgilidirler. Kıyafetlerini, oturma gurubunu biraz daha abartayım arabasını ve evini pembeye boyatanlar da pek azımsanmaz, İç giyimi yazmama zaten gerek yok.
Aynı şekilde tamamlayıcı özelliklerde, doğal taşlardan oluşan takılarda süsleyebilir gündelik yaşantınızı, Hayat her zaman  pembe olmasa'da bakışımız öyle olmalı.

Pink Saphire ve Pırlanta küpe
 PEMBE DOĞAL TAŞLAR

  Doğal taşlar, insan eli değmemiş, yer kabuğunun doğal gelişimi sürecinde oluşmuştur. Bizlerde taş madenlerinden çıkartıyoruz. Doğal olarak, sentetik ve laboratuvar ortamında yapılmış taşlardan daha pahalıdır.
Kadınlar genelde Pırlanta der, Tek taşım  vs aslına her Doğal taş değerlidir. Taşları biraz sevmek gerekir. Taş kültürü deriz biz buna. Uzun, uzun anlatılır bitmez muhabbeti biraz sevgi ister.

 Ben size pembe doğal taşları yazıyorum hangisi bütçenize uyarsa onu değerlendirin. Başta pembe Pırlanta, Türkiye'de bulamayabilirsiniz. Pembe safir, Pembe topaz, Turmalin, Morganit, Kuvars, pembe Kubik Zirkonya saydığım taşların birçoğunu İstanbul Çemberli taş semtinde bulabilirsiniz. Benim favori pembe taşımı tıklayarak bulabilirsiniz.

Pink Diamond

Öneri beyaz kıyafetle kullanılan pembe taşlı takılar sizi çok şık gösterebilir. Beyaz tenli olanlara daha tercih sebebidir. İçinde bulunduğumuz mevsimde ise drop (damla)taşlı pembe küpe ve kolye kombin edilebilir. 


Pink Topaz Beyaz altın  kolye ucu


Tourmaline ve Pırlantalı kolye ucu
  Pembe taşlar Dünyasında gezdik. Kısaca tanıtmaya çalıştım. İlerideki yazılarımda daha geniş bir şekilde bütün Mücevher taşlarını Yazmaya çalışacağım. Sevgilerimle.

Comments

  1. Cok guzel olmus, ellerinize saglik. Simdi paylasma zamani, sevgilerimle. Sonra ufak bir mesajim daha olacak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ederim ilginize sizinde mücevher tasarıyla ilgili sorunuz olursa beklerim.

      Delete
  2. Gerçekten mükemmel görünüyorlar pembe pek favorim değildi ama artık güzelliğinin farkına vardım. Emeğinize sağlık..

    ReplyDelete
  3. Gönül hanım, öncelikle teşekkür ederim. Herkesin favori rengi vardır. Fakat bazen öyle güzel kombin edilmiş tasarımlar oluyor, bu rengi kullanmam diyemiyor insan bu sebepten dolayı çok katı kararlar almamaliyiz. Sevgilerimle.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ooo Rusların Taşı Alexandrite '' Russians Stone Alexandirite ''

Baltıkların Doktor Taşı, Kehribar ( AMBER )

'' Moda Taşımız TURKUAZ '' Türk taşı ( Firuze ) Turquoise